la tatzi ni greu

vineri, august 18, 2006

Cu Musca pe caciula

Sa speram ca gestul doamnei Mona Musca va initia o noua moda: publicarea dosarelor pe internet. (vezi Hotnews.ro).

Frunzarind dosarul ramanem cu o impresie buna despre dansa: o persoana inteligenta, spirituala, cu idei proprii, usor blazata si ironica. Spicuiri dintr-o nota informativa din 1978. Si in alte note informative toti o vorbesc numai de bine.
Ea la randul ei a dat 15 note informative despre studentii straini si
unele cadre didactice. Ce-a spus acolo, ce n-a spus, e clar ca a acum dat-o in bara, i-ar fi fost mult mai usor in aceste momente daca si-ar fi recunoscut greseala, care nu mai poate fi numita totusi "greseala a tineretii" avea 27 de ani cand a fost recrutata, mai degraba racolata (ce frumos suna!).

Chiar daca blamabilele fapte se petreceau acum aproape 30 de ani (o viata de blogger) si de atunci s-a dovedit ca stie sa stea si de partea buna a baricadelor, amareala nu se va sterge cu usurinta din sufletele celor care au avut incredere in ea.

Asta ne aduce la acidul articol (vezi Cotidianul) al lui Gabriel Liiceanu. Care poate dupa ce-si va rumega mania, va lua seama de propriul indemn de acum 16 ani din
Apel catre lichele: "Iar daca veti da curs acestei chemari, veti inceta sa fiti lichele si veti primi recunostiinta noastra. Va vom iubi." Mai ales ca acum se afla el de aceeasi parte a baricadei cu Cristian Tudor Popescu.