la tatzi ni greu

duminică, iulie 23, 2006

Cati mici romani voteaza un mare roman?



Problema elementara de matematica, clasa a patra.
Nu m-as fi asteptat ca romanii mari sa fie doar intelectuali fini si somitati ale stiintei, deoarece la asa mici romani avem si marii romani deopotriva. Insa nu ma asteptam ca aceasta centurie sa fie atat de eclectica.

In top 10, avem o personalitate controversata, una despre care stie mai multe wikipedia decat 99% dintre romani, patru luate din manualele de istorie (profii de isto si-au facut bine datoria, vivat!), doua din manualele de romana (omniprezentul domn Eminescu, vezi concursul lui Scornelius pe liternet), o sportiva si un sculptor (ceva-mi spune ca daca Brancusi nu aparea pe bancnotele de 500 nu-l depasea pe Ceausescu). Asta doar in top 10!
Abia de la 11 in jos incepe haosul. Nostalgicii recenti le-au dat clasa celor cu nostalgii depasite (
"Cum nu vii tu Ţepeş Doamne..."). Becali cu tot ratingul, toate sponsorizarile manastirilor, toate casele construite pt. sinistrati n-a depasit locul 13, pozitie care speram ca-i va aduce ghinion si-i va diminua vizibilitatea. Trecem apoi peste cateva personalitati onorabile, pentru ca ceva mai jos sa ne miram ca yoghinii au avut mai multe proxy-uri decat fanii Stelei, iar acestia la randul lor au fost mai bine echipati decat tinerii legionari (alti nostalgici!). Trecem si peste cativa sportivi, cateva vedete ale muzicii usoare si foarte usoare, peste indezirabilul I.I. (chiar daca eram micut, aveam stofa de golan), salutam comunitatea ortodoxa, nu fara s-o mustram ca s-a lasat depasita de catolici si sectantii de la Oaste, felicitand-o insa ca le-a taiat macaroana protestantilor, ne bucuram ca mai vedem si nume care par la locul lor in top (nu, nu este vorba de zana Andreea Marin!) si ajungem la Badea Cartan, cel cu numarul 100 pe cojoc, contrariati, cu un ochi razand si altul plangand.

Dupa atatea nostalgii, cel putin bizare, imi vine sa-mi clatesc ochii si sufletul cu Nostalghia. Mai stii, poate ca si Tarkovski e tot roman si noi fanii habar n-aveam, ca puneam si noi mana pe-un proxy sa-l aducem in Top 10.